WordPress www.wordpress.com


Презентация изнутри:

Слайд 0

WordPress www.wordpress.com Т Е Х Н И Ч Е С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т - С О Ф И Я Ф И Л И А Л П Л О В Д И В   Изработил: Тодор Боботилов гр. Пловдив 08.05.2010 г.


Слайд 1

СЪДЪРЖАНИЕ Какво представлява Wordpress? Допълнителни характеристики … История, … Версии… Мулти-блогинг … Разработчици … Сравнение на Системите за Управление на съдържанието 8. Интерфейс – Админ Панел 9. Интерфейс – Потребителска част


Слайд 2

Що е то Wordpress ? Това е система за управление на съдържанието с отворен код, често използвана като приложение за публикуване на блогове, на основата на PHP и MySQL. Тя разполага с многообразие от добавки, включително вградена архитектура и шаблонна система. Използва се към момента от 2% от 10000 най-големи уебстраници, но също трябва да споменем, че той е най-употребяваният софтуер за създаване на блогове. Първата версия на системата е представена през Май 2003г. От Мат Муленвег, като част от b2/cafelog.


Слайд 3

Допълнителни характеристики Wordpress разполага с шаблонна система, която включва *добавки, които позволяват да бъдат премествани, без да е нужна промяната на PHP или HTML кода, също така се позволява да се инсталират нови теми и да сменят наличните. Но важно е да се отбележи, че при желание от страна на потребителя, кодът на въпросните теми може да бъде допълнително редактиран - с цел получаване на по-ефектна визия. Wordpress разполага също така със система за управление на *връзките; линкове с формат – лесно разпознаван от търсачките; възможност за обвързване на статиите към няколко категории; поддръжка на тагове към отделните статии и категории. Автоматични филтри, осигуряващи правилно форматиране и стилизиране на текста в статиите.


Слайд 4

История на развитие b2/cafelog, по-известен като b2 или cafelog е предшественика на WordPress. b2/cafelog се е използвал от около 2,000 блога през Май 2003г. . Тази система била написана на PHP за съвместна употреба с MySQL от Michel Valdrighi, който сега е един от разработчиците на WordPress. Въпреки, че WordPress е официален наследник, друг проект с име „b2evolution” също е в активна разработка. През 2004г. бяха изменени лицензните условия върху пакета Movable Type от Six Apart, след което голяма част от потребителите мигрираха към Wordpress – подтиквайки развитието на пазара в полза на WordPress популярността. От Октомври 2009, отвореният доклад на пазара за CMS системи оповести, че Wordpress системата си е завоювала значителен пазарен дял.


Слайд 5

.: Версии :.


Слайд 6

Мулти-блогинг WordPress поддържа един блог на инсталация, въпреки че многобройните едновременни копия, мога да бъдат изпълнявани от различни директории, ако съответно бът настроени да използват разлчини таблици от базата данни. WordPress Multi-User (много-потребителско) издание, част от WordPress, създадена за да позволи съществуването на няколко блога само с една инсталация, която може да се администрира от цунтрализиран софтуер за управление. WordPress MU е подходяща за хора, които желаят да хостват на уебстраницата си свое собствено блог-общество, както и да модерират няколко блога от един и същи контролен панел.


Слайд 7

Разработчици WordPress се разработва Ryan Boren и Matt Mullenweg. Mullenweg and Mike Little were co-founders of the project. Основните допринесли за развитието са: Dougal Campbell Mark Jaquith Donncha O Caoimh Andy Skelton Michel Valdrighi Peter Westwood ] WordPress се разработва също така от общност, включваща WP тестери, група от доброволци – тестваща всяко издание. Обикновено те имат достъп до по-ранни бета издания. Грешките се документират в специална мейлинг лист, или чрез Track инструмента вграден в проекта.


Слайд 8

Сравнение на CMS Системи


Слайд 9

АДМИНИСТРАТОРСКИ ПАНЕЛ


Слайд 10

Потребителска Част .: ! БЛАГОРАДЯ ЗА ВНИМАНИЕТО ! :.


×

HTML:

Ссылка: