'

ДЖУМЛА! 1.6 Какво да очакваме?

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

ДЖУМЛА! 1.6 Какво да очакваме? Джумла! 1.6 бета ще бъде реализирана в началото на август. Какви са промените? www.joomla-bg.com


Слайд 1

Този, който отхвърля промяната, е архитекта на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса е гробището. Харолд Уилсън Промяната винаги се изисква, за да се развива един софтуер. Джумла! 1.6, не е изключение. Лошите новини...


Слайд 2

Системни изисквания Съществени промени в системните изисквания: PHP 5.2+ MySQL 5.0.4+ Джумла! 1.6 няма да работи на нищо по-старо Проверката на параметрите на Вашият хостинг доставчик, повече не може да бъде пренебрегвана. Хостинги работещи с морално остарели версии на PHP и MySQL, няма да поддържат Джумла! 1.6.


Слайд 3

Дизайн на приложенията Джумла! 1.6 няма да има режим на съвместимост. Приложенията трябва да работят в режим 1.6 ACL не е напълно съвместим със старите версии Презаписването на шаблоните по подразбиране ще се променят Ще има пакет за съвместимост за стари версии JForm (<params> стават на <fields>) Разработчиците на приложения трябва да скочат към Джумла! 1.6. Ако приложението е написано за Джумла! 1.5 API, Вие сте в добра позиция. Ако Вашето приложение разчита на режима на съвместимост, то няма да работи на Джумла! 1.6. Малки промени в кода ще се изискват, за да може Вашето приложение да използва възможностите на ACL.


Слайд 4

Премахнато API patTemplate, DOMIT, PEAR phpgacl (пренаписан в фреймуърка) phpInputFilter, phputf8, tcpdf xstandard editor Потребителите на patTemplate трябва да използват JView. Вградената Поддръжка на XML в PHP5, обезсмисля DOMIT (който вече не се поддържа.


Слайд 5

Преместени Openid библиотеките към самата добавка Geshi библиотеките към самата добавка


Слайд 6

Основни промени Секциите са премахнати (сливат се с категориите) Статиите избрани за заглавната страница, вече ще се наричат “избрани” Компонентът в сайта com_user става com_users Mootools 1.2 (целта е да може да се ползва и jQuery едновременно) Всички изгледи в сайта са с нов дизайн Вече няма да има секции и категории, а само категории, с неограничен брой поднива. Това ще има ефект върху изгледите в сайта, както и в менютата. Ще се направят всички усилия Джумла! да е съвместима с jQuery.


Слайд 7

Основни промени Менюто mod_mainmenu става mod_menu Параметрите ще се записват в JSON, а не в ini файлове Езиковите файлове трябва да бъдат пренаписани, за да са в съответствие с ini стандарта Някой адреси (URL) ще се променят Езиковите дефиниции няма да могат вече да съдържат интервали и тирета. Всички езикови файлове в ядрото биват преработвани в момента. Адресите ще се променят най-вече заради отпадането на категориите.


Слайд 8

Обновяване На този етап ефектите от обновяване от версия 1.5 не могат да бъдат измерени. Очаква се на по-късен етап да бъде разгледано.


Слайд 9

Добрите новини... Винаги има и добри новини...


Слайд 10

BlueStroke Обновен административен панел.


Слайд 11

Менюта Експериментира се с някоколко различни структури на менютата.


Слайд 12

Нови функции Запис и добавяне на нов Запис като копие Целта е да се подобри функционалността. Особенно когато се оперира с големи масиви от информация вкарвани на ръка.


Слайд 13

Кошче Интегрирано кошче за всички обекти. Всяко едно нещо, което бъде изтрито може да бъде възстановено.


Слайд 14

Множество групи Един потребител вече може да бъде в повече от една група.


Слайд 15

Управление на групи Групите вече могат да бъдат създавани и редактирани.


Слайд 16

Преференции на групите Може да се редактират възможностите за достъп на всяка група.


Слайд 17

Нива на достъп Нивата на достъп могат да бъдат редактирани, променяни или да добавяте нови такива.


Слайд 18

Кой какво да вижда? Можете да контролирате кой, какво да вижда.


Слайд 19

ACL терминология Type I правила (права на групите) (какво мога да правя) Type II правила (какво мога да правя с всеки определен обект) Type III правила (нива на достъп) (какво мога да виждам) Type I се свеждат до групите потребители. Type III задава кой какво може да вижда. Type II например ще дава възможност да добавяте статии само в определени секции и категории.


Слайд 20

Параметри на табове Настройките са вече в табове, за по-лесна навигация.


Слайд 21

Нива на категориите Вече можете да създавате, категории, подкатегории и така докато искате.


Слайд 22

Опции в категориите Категориите идват с повече параметри, мета данни и ключови думи.


Слайд 23

Подобрения в менютата Редица подобрения в управлението на менютата. Те са вече пряко свързани с модулите.


Слайд 24

Нови филтри и масови промени Можете да обновявате с едно действие определени параметри на менютата. Добавени са и нови филтри.


Слайд 25

Промяна на връзките Промяната на вида на връзките ще става с по-малко натискания.


Слайд 26

Мета данни Мета данните ще са вече налични и на ниво връзка в меню.


Слайд 27

Промяна на вида С едно натискане и вида на връзката се променя.


Слайд 28

Приложения Инсталирането на приложения се подобрява.


Слайд 29

Един екран Всички приложения са вече на един екран.


Слайд 30

Откриване на приложения Особенно големи приложения, ще могат да бъда качвани чрез FTP и след това “открити” от Джумла!


Слайд 31

Пренасочване Вградено пренасочване на адреси (пр. Mysite.html към moiatsite.html)


Слайд 32

Други подобрения Фокус към ползваемостта Добавките могат да променят всички форми ползващи JForm Потребителски профили Мета данни tp=1 може да бъде изключвано


Слайд 33

Други подобрения Презаписване на всички изгледи в административния панел Вграден редактор CodeMirror TinyMCE е обновен до версия 3


Слайд 34

Какво следва? Да се поправят нещата, които не работят Поправка на Type II правилата за достъп Дизайна в сайта да бъде с изчистен код Добавяне на приложения за коментари и рейтинг Поправяна на редица добавки.


Слайд 35

Включете се!!! http://groups.google.com/group/joomla-dev-cms Изпратете пачове или нови функции


Слайд 36

Бета версия и след това? Бета версията трябва да излезе около 3-ти август 2009. След това няма да има нови функции. Колкото трябва бета версии, за да стане кода стабилен (едва ли повече от 3 или 4)


Слайд 37

Благодаря Ви!!! Презентацията използва изцяло материалите на Андрю Еди, за новостите в Джумла! 1.6 Изработена от Иво Апостолов. Ivo@joomla-bg.com / www.joomla-bg.com


×

HTML:

Ссылка: