'

ШИРОК АСОРТИМАН СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА: - ВОДА, - ГАС, - НАФТА, - ПАРЕА… ДИМЕНЗИИ: од 3/8 до 4 ИМААТ РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ: МАШКО-МАШКО,

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0


Слайд 1

ШИРОК АСОРТИМАН СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА: ВОДА, ГАС, НАФТА, ПАРЕА… ДИМЕНЗИИ: од 3/8” до 4” ИМААТ РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ: МАШКО-МАШКО, ЖЕНСКО-ЖЕНСКО, ЖЕНСКО-МАШКО,… АСОРТИМАН ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ


Слайд 2

LABORATORIO МЕСИНГ ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ МАТЕРИЈАЛ Месинган состав согласно: EN 12164 и EN 12 165 легура на CuZn40Pb2 и легура на CW617N


Слайд 3

Месингот е легура на бакар и цинк. Процентуалната застапеност на бакарот и цинкот може да се менува за да се добие бронза. Месингот во суштина лесно се добива. Меѓутоа со додавање на мали количини на олово се подобрува својството на месингот. Giacomini секојдневно прави испитување во својата лабараторија (види quantometro) за да се осигура во квалитетот на месингот. Дневно се обработува повеќе од 100 тони на месинг. МЕСИНГ


Слайд 4

QUANTOMETRO


Слайд 5

СПЕЦИФИЧНОСТИ ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ R250 R910


Слайд 6

R250 R910 ТЕЛО МЕСИНГАНО ТЕЛО, ОБЛОЖЕНО СО ХРОМ И НИКЕЛ ПРЕПОЗНАВАЊЕ: ДИМЕНЗИИ ЛОГО ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО


Слайд 7

R250 R910 ПРЕСЕК 4 ДИХТУВАЊА 1 долен дихтунг против триење во PTFE или тефлон; 2 O-прстени – дихтунзи во VITON 1 горен дихтунг против триење во PTFE или тефлон;


Слайд 8

STEM R910 – R250


Слайд 9

Автоматска монтажа на вретеното која е прикажана скицата. Вретеното се вметнува од внатрешноста на телото на вентилот. Оваа монтажа не дозволува вретеното да избие нагоре. МОНТАЖА НА ВРЕТЕНО R910 – R250


Слайд 10

R250 R910 ПОДЕСУВАЊЕ Подесување на вентилот: Се гледа при користење. Нема начин за да се извади вретеното без да се оштети вентилот. Вентилот е 100% сигурен и со работење со опасни флуиди.


Слайд 11

R250 R910 РАЧКА Рачка која е отпорна на корозија Анти запалива рачка која работи на високи температури. Холограм кој не може да се фалсификува (тродимензионална слика)


Слайд 12

Лежиштето и пресекот може да се видат од сликата: A) Го намалува механичкото триење B) Го задржува лежиштето подмачкано. C) Го продолжува животниот век на вентилот. D) Работи на високи температури (185°C) и висок притисок ПРОФИЛ, ЛЕЖИШТЕ И ПРЕСЕК R910


Слайд 13


Слайд 14

R250


Слайд 15


Слайд 16

ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА И ПРИТИСОК R910 R250 42 bar од 1/4” до 1/2” 35 bar од 1”до 2” 28 bar од 2”1/2 до 4” Максимална температура : 185°C Максимален притисок : 10,5 bar


Слайд 17

ЛАБОРАТОРИЈА ДОКАЗ ПРОИЗВОД


Слайд 18

Загуба на триење на вентили не е концепт: тоа е резултат на практични тестови спроведени во опремени лаборатории. ТЕСТОВИ НА ЗАГУБА НА ТРИЕЊЕ ЛАБОРАТОРИЈА Вентил кој се тестира


Слайд 19

Проток (Kg / min) загуба на триење (mm water column) се праќаат до локален компјутер, за евалуација на криви и за пресметка на Cv факторот. PERDITE DI CARICO ЛАБАРАТОРИЈА


Слайд 20

ЛАБОРАТОРИЈА КОЛКАВ Е ЖИВОТНИОТ ВЕК НА ТОПЧЕСТИОТ ВЕНТИЛ?


Слайд 21

ЦИКЛУСИ За Американскиот стандард ANSI Z21-15, број на потребни циклуси: КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ ЛАБОРАТОРИЈА


Слайд 22

ЦИКЛУСИ Европските правила се дури и посторги: КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ ЛАБОРАТОРИЈА


Слайд 23

ЦИКЛУСИ НА GIACOMINI ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ: КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ ЛАБОРАТОРИЈА


Слайд 24

Continued operation R910 - R250


Слайд 25

ТЕСТИРАЊА НА ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА R910 - R250


Слайд 26


Слайд 27


Слайд 28

ТЕСТИРАЊА НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА R910 – R250


Слайд 29

НИЗОК ВИСОК ТЕСТИРАЊА НА ПРИТИСОК R910 – R250


Слайд 30

? ТОРЗИЈА (усукување) ? СВИТКУВАЊЕ МЕХАНИЧКИ ТЕСТОВИ ЛАБОРАТОРИЈА


Слайд 31

Continued operation R910 - R250


Слайд 32

ТЕСТ НА ЕКСПЛОЗИЈА R910 – R250 Издржува до 3 пати повеќе од стандардниот притисок односно до 250 BAR!


×

HTML:

Ссылка: