'

КИСЕЛЕ КИШЕ

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

КИСЕЛЕ КИШЕ Кисела киша је киша или било која друга падавина загађена сумпор диоксидом, азотним оксидима и другим хемијским једињењима.


Слайд 1

Док је уобичајена pH вредност кише око 0.5 pH вредност киселе кише је између 4 и 4,5. То значи да она садржи отприлике 40 пута више киселине од обичних падавина


Слайд 2

Главни узрочници киселих киша су термоелектране, дим као последица грејања и издувни гасови који се стварају у саобраћају.


Слайд 3

Киселе кише обично изазивају штете далеко од својих стварних извора. Сва киша је врло благо кисела Слаба киселина у кишници може да нагризе кречњак у грађевинама и статуама, јер је кречњак базног састава.


Слайд 4

Киша може и да реагује с отпадним гасовима које испуштају електране, аутомобили и фабрике. Кад се то деси, пада у виду слабе сумпорне или азотне киселине и назива се киселом кишом


Слайд 5

После неког времена, кисела киша полако затрује језера и водотокове, угрожавајући биљни и животињски свет у тим крајевима.


Слайд 6

Из тог разлога, људи настоје да смање количину отпадних гасова које индустријске земље испуштају у ваздух.


Слайд 7

Електране на угаљ које буду наставиле да раде и после 2024. Морају да почну да смањују емисију гасова, попут сумпорних и азот-оксида, који штете људском здрављу и квалитету тла и воде.


Слайд 8


Слайд 9

РАДИЛИ Мајкић Бранко & Марко Азиновић


×

HTML:

Ссылка: