'

www.e-society.mk Ширењето на хакерскиот дух (интернет, слободен софтвер и нови медиуми) Новица Наков Слободен софтвер Македонија

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

www.e-society.mk Ширењето на хакерскиот дух (интернет, слободен софтвер и нови медиуми) Новица Наков Слободен софтвер Македонија http://slobodensoftver.org.mk


Слайд 1

Ако сакаме да останеме слободни, мора да се погрижиме правото да се поседуваат дигитални процесори на информации да стане исто толку неотуѓиво како уставните гаранции за слободен говор и слободен печат. ~ Тимоти Лири, 1984


Слайд 2


Слайд 3


Слайд 4


Слайд 5


Слайд 6


Слайд 7


Слайд 8

Да се прилагодиш на новата економија не значи само да додадеш веб-сајт на старата постапка. Ова прилагодување значи одново обмислување на с? што се работи. ~ Мајкл Хамер, 1990 (HBR)


Слайд 9

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2009/nov/19/thierry-henry-handball-france-ireland http://utrinski.com.mk/?ItemID=579B48BEF3E86B44871DB9245AC6C0D1


Слайд 10

time.mk


Слайд 11


Слайд 12


Слайд 13

С? помалку има смисла воопшто да се зборува за индустријата на издаваштвото, бидејќи основниот проблем што го решава издаваштвото – големата тешкотија, сложеност и трошок нешто да се направи достапно на јавноста – веќе не е проблем. ~ Клеј Ширки, 2009


Слайд 14

www.e-society.mk Интернет, слободен софтвер и нови медиуми Новица Наков Слободен софтвер Македонија http://slobodensoftver.org.mk


×

HTML:

Ссылка: