'

Дигитална економија: wtf!?

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

Дигитална економија: wtf!? GEW – 18.11.2009


Слайд 1

Дамјан... кој!?


Слайд 2

Што е тоа дигитална економија? 1) Економија базирана на електронски добра и услуги кои се произведени преку е-бизнис и се продадени/купени преку електронски пат. 2) Бизнис со електронски менаџмент и продукција кој активно користи интернет и веб технологии за да комуницира со своите партнери, потрошувачи и да извршува разни трансакции.


Слайд 3

Дигиталната економија... полесно пласирање на информации поголема организација и продуктивност пристап до глобални пазари и потрошувачи зголемена продажба + намалени трошоци интерактивен и поевтин маркетинг полесна и побрза корисничка поддршка иновативни бизнис модели и партнерства!


Слайд 4

Неколку факти... До крајот на 2010, се очекува 80% од светското население да биде на интернет! Планета Земја, вкупно население: 6,767,805,208


Слайд 5

Неколку факти... Во Македонија... Во 2007 година 16,5% од домаќинствата имале пристап на интернет од дома Во 2008 година 29,4% од домаќинствата имале пристап на интернет од дома Во 2009 година 41,8% од домаќинствата имаат пристап на интернет од дома Ваша прогноза за интернет пенетрација во 2010?


Слайд 6

Важно! Дигиталната економија е кул!


Слайд 7

Зошто кул? Топ 10 глобални брендови во 2009


Слайд 8

Зошто кул? 5/10 топ глобални брендови се ИТ компании!


Слайд 9

Зошто кул? Онлајн пазарење брзо и лесно порачка од дома достава до дома сигурно ...


Слайд 10

Зошто кул? СМС зонско паркирање таксени марки собирање донации Наскоро: гласање на избори плаќање сметки пазарење во продавници ...


Слайд 11

Зошто кул? Пристап до потрошувачи Полесен пристап до потрошувачите Лесна сегментација по важни елементи Можност за остварување на различни стратегии за различни таргет групи


Слайд 12

Зошто кул? Надополнување кредит на банкомат Надополнување припејд преку веб сајтови со кредитни картички Дополнување на кредит од постпејд на припејд


Слайд 13

Факт: светот се менува... Како ќе го водите вашиот бизнис?


Слайд 14

ИЗБОРОТ Е ВАШ!


Слайд 15

Изборот е ваш... Имајте бизнис кој ќе се адаптира...


Слайд 16

Изборот е ваш... или имајте бизнис кој ќе исчезне...


Слайд 17

Прашања?


×

HTML:

Ссылка: