'

Презентација

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

Презентација


Слайд 1

Активности


Слайд 2

OPTIMAL групата првобитно позната како специјалист за лагери за тркала, денес произведува и дистрибуира ширум светот палета на високо квалитетни автомобилски резервни делови за вградување. Динамиката на растежот во последната година ни покажува дека OPTIMAL концептот наиде на доверба кај многу импортери низ целиот свет. Еднa од главните точки на политиката на нашата компанија е отворена и интензивна соработка со нашите коминтенти. Сите производи се од висок квалитет и се сообразни со европските и меѓународни стандарди за автомобилски резервни делови како што се: TS 16949, QS 9000, VDA 6.1. и ISO 9001:2000


Слайд 3

Историја


Слайд 4

° 1991 Основање на Markus Neudek & Jacek Dziarek GBR во Исманинг- Минхен ° 1993 Сестринска компанија во Полска: P.W. OPTIMAL S.C. – Колобрзег ° 1994 Втора сестринска компанија во Полска : OPTIMAL Познан ° 1994 Промена во командитно друштво


Слайд 5

° 1996 Промена на името во OPTIMAL KG Ново отварање на објект во Гархинг ( 1500 qm ) ° 1997 Нов склад во Колобрзег (2.700 qm) ° 1998 Capital venture Wheel bearing factory ° 1999 Capital venture Steering and suspension factory


Слайд 6

° 2000 Преселба во Хаар ( 6.400 qm), комплетен објект од (9.000 qm) ° 2004 Основање на OPTIMAL Бенелукс во Брисел 1.500 qm магацин. ° 2005 Нов магацин во Берлин/Шведт за UPS испорака на пакети.


Слайд 7

° 2005 Основање на OPTIMAL Шпанија ° 2005 Основање на OPTITEC Corp. Њу Џерси / САД.


Слайд 8

Оптимал Полска - Алот


Слайд 9

Оптимал Полска – Haus IT-Team


Слайд 10

Оптимал Полска - Wiszniewski


Слайд 11

Оптимал Европа Полска


Слайд 12

Оптимал склад за испорака Шведт Германија


Слайд 13

Оптимал Бенелукс- Брисел


Слайд 14

Оптимал склад за испорака Минхен 2


Слайд 15

Оптимал Шпанија - Барселона


Слайд 16

ОПТИТЕК САД – Њу Џерси


Слайд 17

ОПТИТЕК САД – Њу Џерси


Слайд 18

Капацитет од ca. 80.000 места за кутии и ca. 8000 места за палети


Слайд 19

Обрт во милиони €


Слайд 20

Компјутерска симулација на новата зграда


Слайд 21

Компјутерска симулација на новата зграда


Слайд 22


Слайд 23

Tier 1 supply of car manufacturers today


Слайд 24

Групи на производи


Слайд 25

Лагери за тркала


Слайд 26

1. Лагери за тркала 2. Управување и амортизација 3. Производствена програма во Европа Кочиони системи Гуми-метал делови Амортизери Затегнувачи


Слайд 27


Слайд 28

Каталози и сертификати


Слайд 29

Единечните лагери се произведуваат во OEM квалитет а комплетните сетови се произведуваат во Минхен со сите потребни компоненти. Во асортиманот OPTIMAL има 4 генерации од WBK: Ball бearings, tappered ball bearings, integrated bearing units – so called Hub Units со вграден електронски сензор – кој се применува кај ABS, ASR, CPWM- и навигациски системи. Производството и supplier се сертифицирани со TS 16949, ISO 9001, VDA 6.1 – and are suppliers of the car industry.


Слайд 30

Wheel bearing kits Production is a Koyo production line and has the TS16949 oder VDA 6.1. certifikate


Слайд 31

Steering and suspension


Слайд 32

Денес палетата се состои од 3.477 апликации кои се произведени на прецизни машини. Благодарение на константната контрола во комплетниот производствен процес OPTIMAL може да гарантира најдобар квалитет. 540 производи константно се проверуваат од TUV-Sud! Кој друг е сертифициран како OPTIMAL?


Слайд 33


Слайд 34

Производство


Слайд 35

Воспоставено во 1965 300 вработени Капацитет : 5 MIO парчиња p.a. – in 2006 7,5 MIO парчиња p.a. Странски капацитет : 700 Ton p.a. 60 CNC Машини


Слайд 36

Квалитет Тест за век на траење Тест за контрола на издржливост Тест за цврстина Тест при влез и излез


Слайд 37


Слайд 38


Слайд 39


Слайд 40


Слайд 41


Слайд 42


Слайд 43


Слайд 44


Слайд 45


Слайд 46


Слайд 47


Слайд 48


Слайд 49


Слайд 50

Компоненти


Слайд 51


Слайд 52


Слайд 53

Insert : TPU Ultraform Polyacetal material Circlip: DIN 2333 Standard Bal pin: 41CR4 / SAE 5140 Housing: ST 60 / SAE 1040 Boot kit: ( Neopren) CFW-Freudenberg


Слайд 54


Слайд 55

Метални контролни рамења


Слайд 56

Ford Focus 10/1998 1064128 (G5-621)


Слайд 57

Ford Ka 09/1996 1046458 (G6-127)


Слайд 58

Ford Focus 10/1998 1090738 ( G6-700 )


Слайд 59

Ford Mondeo 11/2000 1131387 ( G6-827 )


Слайд 60


×

HTML:

Ссылка: