'

Предварителна диагностика при изграждане на кино „Академи” в гр.Свищов и планиране на неговата дейност в условията на криза

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

Предварителна диагностика при изграждане на кино „Академи” в гр.Свищов и планиране на неговата дейност в условията на криза


Слайд 1

Мисия Развитие и обогатяване на културния живот в Община Свищов. Осигуряване на приятен начин за прекарване на свободното време на населението чрез класически и актуални кинофилми и програми.


Слайд 2

Икономически цели Завземане на съществуващата пазарна ниша. Бърза възвръщаемост на инвестициите и реализиране на печалба в разумно кратък срок. Изготвяне на управленска политика съобразена с финансовото състояние на местното население.


Слайд 3

Социални цели Да бъде възвърнат интереса на хората към киното и да се насърчи филмовата грамотност; Разпространение на информация за откриването на кинокафе; Да се подпомогне навлизането и разпространението на нови български филми и международни съвместни продукции; Ограмотяване на подрастващото население, чрез излъчване на образователни филми по актуални проблеми; Задоволяване на желанията на всички потребителски групи; Създаване на нови работни места и спазване на социално-отговорно поведение към персонала.


Слайд 4

Ценности Качествено обслужване; Отговорност на фирмата; Професионализъм; Етика и морал в отношенията; Благодарност на фирмата; Готовност за сътрудничество; Завръщане на „българското”; „Широко отворени врати”; Служене на населението и грижа за благото му.


Слайд 5

Структура на управление:


Слайд 6

Описание на произвеждания продукт/услуга Продукта, който предоставяме на клиентите си е прожекции на българските и чуждестранните продукции, преки предавания на спортни първенства и турнири, рекламни блокове на предстоящи културни събития в града. Предоставяне на кино-кафето за провеждане на презентации, прожектиране на образователни филми и излъчване на актуални life.


Слайд 7

Общо описание на ситуацията Икономически условия Нашaта фирма стартира дейността си със заем от „Инвестбанк” АД на стойност 120000 лв. с период на погасяване десет години. Той ще послужи за закупуване на необходимата техника – апаратура, видео-стена и допълнителни технически средства, закупуване на маси и столове, ремонт на залата, снабдяване с хранителни продукти и напитки.


Слайд 8

Общо описание на ситуацията Социални условия Ние ще разчитаме главно на студентите редовтно обучение на Стопанска академия „ Д.А.Ценов ” и младежите от общината, като няма да забравяме и останалата част от местното население.


Слайд 9

Общо описание на ситуацията Политически условия Политическата обстановка в страната е много нестабилна, но това според нас няма да даде отръжение върху нашият проект. Местните градоначалници приеха идеята ни радушно и получихме пълна подкрепа в начинанието ни.


Слайд 10

Общо описание на ситуацията Технологични условия Ние ще спрем вниманието си на проектор, платно за прожектиране (киноекран) и плазма. Всичката тази специфична техника ще бъде закупена от търговските вериги на „Технополис” и „Техномаркет” във Велико Търново. Богатият асортимент, отстъпките, произхода на стоката и качеството й са водещи за нас при избора на доставчищи на техническите средства. Разбира се за работата ни ще се нуждаем и от компютърна техника, която съще ще закупим от там. Проблем единствено може да бъде Интернет с незаконните си торент-тракери от където всеки може да смъква най-новите филми, дори още преди те да са пуснати в кината, нещо което би могло да попречи на нашия проект.


Слайд 11

Анализ на конкурентите От страна на предаването на спортни турнири основен наш конкурент се явяват 5 пункта на „Еврофутбол” и снек-бар „Дунав”. А по отношение на кинопрожекциите ние сме единствени на локалния пазар!


Слайд 12

Описание на доставчиците Разпространители на кинофилми Фирма „Мастер Консулт” ЕООД Хипермаркет „Практикер” Велико Търново Верига магазини „Техномаркет” Велико Търново Верига магазини „Технополис” Велико Търново Фирма „3 С СОТ-СВИЩОВ” АД Фирма „Спектър Ам Анета Асенова” ЕТ „Тони 99 – Антоанета Алиева” Фирма „Найс М” ЕООД Фирма „Идеал Стандарт”


Слайд 13

Описание на клиентите Желанието ни е в кино-кафе „Академи” всички жители и гости на гр.Свищов да намерят по нещо за себе си. За това и предлаганият спектър от филми и предавания е толкова широк. За най-малките зрители се планира излъчването на анимационни филми. Младежите и студентите ще имат най-широк избор от филми и предавания, тъй като те са и основната целева група, чиито потребности желаем да задоволим – от една страна нуждата им от забавления, а от друга обогатяване на културата им. Работещите и пенсионерите също са обект на нашето внимание. Няма строга диференциация кои продукти за кои клиенти са, но предполагаме,че българските класически филми ще са най-ценени именно от тези две групи.


Слайд 14

SWOT - Анализ


Слайд 15

Финансови ресурси за стартиране на стопанската дейност през първата година


Слайд 16

Маркетингова и ценов политика на фирмата Метод на проникването, който се изразява в определянето на ниска първоначална цена. Тя е достъпна за повече потребители, в резултат на което продажбите бързо се повишават; Намаления на билетите за деца и пенсионери; Групови намаления за ученици и студенти; Промоционални пакети от типа „2 филма на цената на 1”, при закупуване на определени филмови билети отстъпка в хранителните продукти, организиране на томболи, рожденни дни и други; Предвиждат се промоции на хранителните продукти при големи спортни събития – европейски и световни първенства както и олимпиади; Реклама - www. academycimena.com


Слайд 17

Изготвено проучване на пазар, чрез анкети Проведохме анкета с четири въпроса между 32-ма човека, като най-голямата част от тях са студенти.


Слайд 18

Изготвено проучване на пазар, чрез анкети Визуално изразени данните изглеждат по следния начин:


Слайд 19

Стратегия за човешките ресурси във фирмата Стратегия за развитие на човешките ресурси За работната заплата и допълнителните изгоди Стратегия за взаимодействието с организациите, работниците и служителите Стратегия за ефективното използване на работната сила


Слайд 20

Прогнози за развитието на ситуацията през следващите 5 години Прогнозите на анализаторите сочат,че до пет години България ще излезе от кризата.Това ни дава основание да се надяваме,че потребителското търсене ще нарасне,а също и печалбата на фирмата Наясно сме,че най-лесния начин за започване на бизнес е да се използва стратегията на имитатора.Фирмата ни като пионер в тази област ще разработи план за развитие,който ще ограничи въздействието на конкурентния фактор. Промяна в поведението на доставчиците може да е повишаването на цените. Много вероятно,е в нашата страна скоро да бъде въведена забраната за тютюнопушене на обществени места.Затова и ние не смятаме да предлагаме цигари и алкохол.


Слайд 21

Прогнози за развитието на дейността през следващите 5 години Помещението ,в което ще се намира кино-кафето ще бъде под наем.При възможност предвиждаме то да се закупи или да се потърси ново по-голямо такова.Това зависи естествено от интереса на потребителите. Възможност за разкриване на филиали в съседните градове. В по-дългосрочен план се предвижда създаване на кино-салон в града поради липсата на такъв. Ние планираме също да участваме активно в социалния живот на Общината чрез дарения и други подобни инициативи.


Слайд 22

Мерси за вниманието ... В процеса на работа се включиха : Даниела Стоянова Стоянова – ръководител :) Ивелина Пламенова Николова Венелина Огнянова Костова Мюмюн Али Ахмед Станислав Колев Бабов Стефан Николаев Николов


Слайд 23

На презентацията ?


×

HTML:

Ссылка: