'

AVATAR ME

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

AVATAR ME


Слайд 1

ИСТОРИЯ Xbox 360 Аватарите са услуга на Xbox 360 конзолата. Аватарите дебютират за Xbox на 19 ноември, 2008. Потребителите могат да персонализират формата на тялото, пола, чертите на лицето, прическа и облекло.


Слайд 2

ИДЕЯ Вместо изграждане на копие на себе си, защо да не се изгради копие на знаменитост?


Слайд 3

ЗАДАЧА Създаване на аватари на известни личности от Възраждането и новата българска история. Първи етап Проучване възможностите на конзолата Xbox 360 за реализиране на поставената задача; Проучване за оставени писмени описания на личностите; Проучване на живота им; Проучване за налични фотографии на избраните личности;


Слайд 4

ЗАДАЧА Втори етап На базата на събрания /текстов, снимков, портретен/ материал, ще изградим правдоподобен анимиран 3D образ на възрожденски личности чрез инструмента за анимиране и рендиране в Xbox 360.


Слайд 5

РАБОТА ПО ПЪРВИ ЕТАП Проучихме възможностите на xbox 360 /използвахме клипове от youtube.com/ и направихме първите си опити; Използвахме наличната литература в училищната библиотека; Използвахме информация/данни и фотографии/ от интернет;


Слайд 6

Работа по първи етап


Слайд 7

РАБОТА ПО ВТОРИ ЕТАП


Слайд 8

РЕЗУЛТАТИ По време на проучването се спряхме на следните личности: Васил Левски Иван Вазов Георги Раковски Георги Бенковски Причини: Налично текстово описание и достатъчен снимков материал от различни етапи на живота им както и портрети, рисувани от известни български художници, които да ни дадат представа за външния вид и характера на личността.


Слайд 9

Екип 5 Левски имаше ръст среден, тънък и строен, очи сиви, почти сини, мустаци червеникави, коса руса, лице бяло, околчесто и изпито от непрестанна мисъл и бдение, но което се оживяваше от една постоянна и естествена веселост. Иван Вазов


Слайд 10

Васил Левски


Слайд 11

Васил Левски


Слайд 12

Васил Левски


Слайд 13

Екип 6 Бенковски бил енергичен и неуморим, надарен с качества на ръководител, той влияел на селяните и бързо ги печелел за делото!


Слайд 14

Георги Бенковски


Слайд 15

Екип 7 Екипът ни не можа да намери писмено описание на Иван Вазов.


Слайд 16

Иван Вазов


Слайд 17

Иван Вазов


Слайд 18

Екип 8 Вазов пише за Георги Раковски: Мечтател безумен, образ невъзможен На тъмна епоха син бодър, тревожен


Слайд 19

Георги Раковски


Слайд 20

Георги Раковски


Слайд 21

ТРУДНОСТИ Трудностите бяха свързани с твърде оскъдния текстов материал за начина, по който са изглеждали историческите личности. Наложи се да се доверяваме на рисувани портрети за външните белези, цвят на косата, очи, особености на лицето. Безплатния софтуер е леко ограничен от към вариации, но считаме, че резултатите са доста добри.


Слайд 22

Снимките, използван в презентацията са взети от интернет Снимките на анимираните личности са заснети от учениците от VІ а и б клас при ОУ”Райно Попович”, гр. Карлово.


×

HTML:

Ссылка: