'

Официјална промоција

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

Александар Тасев, основач, Трговски центар www.tc.mk 20.10.2010 Официјална промоција


Слайд 1

Социјално купување? Дефиниција: Купување во содејство со меѓучовечките односи. Локација: Интернетот е матична платфома, поради вградените комуникациски техники. 2


Слайд 2

Видови социјално купување Групно купување (за групни попусти) Коментари и рејтинзи Заедничко купување (во реално време) Фалење Советување (прашања и совети) Социјални трендови (автоматски препораки) Директна Фејсбук продажба (Вгнездени продавници) Споделување шопинг листи (... Желботека) 3


Слайд 3

Како до идеја? Потреба: Добивање и подарување на вистинскиот подарок, на време, без дупликати, на домашна адреса, со фактор изненадување, со зачувана приватност, со суптилно ненаметливо споделување, без дилеми, во неколку клика. 4


Слайд 4

Познати ситуации Супер! Само уште дезодоранс ми фалеше ? Да му текнеше на некој дека имам хоби. Уште една зафрканција.. 5


Слайд 5

Голема употребна вредност за корисниците: Добивање посакуваните подароци Едноставно и ефикасно подарување Изненадување Зближување Разонода - прегледување на Желботеки од пријателите Трговците добиваат одлична промоција на производите и подобрена продажба - Употреба 6


Слайд 6

- Технологија Интеграција на две платформи Интернет трговија: Трговски центар Социјална мрежа: Facebook Синергија преку максимизирање на придобивките од двете платформи Facebook: социјален и вирален аспект Трговски центар: комплетна оптимална постапка надградена врз социјалниот график на Facebook 7


Слайд 7

8 Зацврстување на технолошкото водство Зацврстување на пазарната позиција Подобрување на голем број деловни параметри Проширување на Б2Б услуга и придобивки Лична сатисфакција и зголемување на ентузијазмот - Значење за ТЦ.мк


Слайд 8

Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија Лична придобивка за сите Промоција на интернет купувањето Поставување на квалитетна референтна точка за идните апликации на ова поле - Општи придобивки 9


Слайд 9

Желботека во 3 чекори Чекор 1. Се најавувам или регистрирам Се најавувам - веќе сум корисник на ТЦ. Се зачленувам како нов корисник. 10


Слайд 10

Желботека во 3 чекори Чекор 2. Се поврзувам и поканувам Oвозможете им на вашите пријатели да ги дознаат вашите желби и вие нивните 11


Слайд 11

Желботека во 3 чекори 3. Ја полнам желботеката Ми се допаѓа парфемот од колекцијата на Џастин Тимберлејк и си го додадов во мојата Желботека.. 12


Слайд 12

Изглед на листата во Желботека 13


Слайд 13

Желботека во заглавје 14


Слайд 14

Опции во кошничката 15


Слайд 15

Внимавајте што посакувате, сега може лесно да се оствари! 16


×

HTML:

Ссылка: