'

Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те.

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0


Слайд 1

„Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те са се появили" Алберт Айнщайн „Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те са се появили" Алберт Айнщайн


Слайд 2

“Въображението е по-важно от знанието.”


Слайд 3

Елементът дава един от възможните начини да променим възприятията за човешката интелигентност и да създадем нова образователна система, която да позволява на хората да разгърнат своите безкрайни таланти.


Слайд 4

“Човешката интелигентност е по-богата и по-динамична, отколкото сме научени да вярваме от официалното академично образование.”


Слайд 5

“Ние с Джордж Харисън завършихме училище и никой никога дори не помисли, че имаме музикален талант.” Пол Макартни Какво не е наред?


Слайд 6

Родителите на Паулу Коелю стигат прекалено далеч в желанието си да го спрат. Те го изпращат няколко пъти в психиатрична институция и го подлагат на електрошокова терапия, защото го обичат..” Какво не е наред?


Слайд 7

Заха Хадид – първата жена, спечелила световната награда за архитектура „Прицкер“, израства в Багдад. За да следва мечтата си, й се налага първо да отиде в Лондон, а после в Америка. Построява едни от най-забележителните сгради в света. Какво не е наред?


Слайд 8

Защо сега? Децата, които тази година тръгват на училище, ще се пенсионират през 2070 г. Никой няма представа какъв ще бъде светът след десет години, камо ли през 2070 г.


Слайд 9

Защо тук? Открий образованието 1. Влез 2. Търси 3. Запази


Слайд 10

“В някои случаи да напуснеш училище е най-доброто, което може да се случи на големите умове.” с. 219


Слайд 11

Образованието Три основни процеса: учебна програма педагогика оценяване Най-често реформистките движения са насочени към учебната програма и оценяването.


Слайд 12

Образованието Истинските предизвикателства пред образованието ще се достигнат само когато на пламенните и креативни учители се даде възможност да работят истински и успеят да запалят въображението и да повишат мотивацията на учениците.


Слайд 13

Радикално трансформирана учебна програма Трябва да се премахне съществуващата йерархия на предметите. 2. Трябва да подложим на съмнения цялата идея за предметите. 3. Учебната програма трябва да бъде персонализирана.


Слайд 14

“Елементът” има и своето приложение в преподаването. Прекалено много реформи имат за цел да превърнат образованието в независимо от учителя. Най-успешните системи в света разчитат на обратния подход - те инвестират в учителите.” Кен Робинсън


×

HTML:

Ссылка: