'

Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те.

If you like this presentation – show it...

Slide 0


Slide 1

„Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те са се появили" Алберт Айнщайн „Значителните проблеми, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те са се появили" Алберт Айнщайн


Slide 2

“Въображението е по-важно от знанието.”


Slide 3

Елементът дава един от възможните начини да променим възприятията за човешката интелигентност и да създадем нова образователна система, която да позволява на хората да разгърнат своите безкрайни таланти.


Slide 4

“Човешката интелигентност е по-богата и по-динамична, отколкото сме научени да вярваме от официалното академично образование.”


Slide 5

“Ние с Джордж Харисън завършихме училище и никой никога дори не помисли, че имаме музикален талант.” Пол Макартни Какво не е наред?


Slide 6

Родителите на Паулу Коелю стигат прекалено далеч в желанието си да го спрат. Те го изпращат няколко пъти в психиатрична институция и го подлагат на електрошокова терапия, защото го обичат..” Какво не е наред?


Slide 7

Заха Хадид – първата жена, спечелила световната награда за архитектура „Прицкер“, израства в Багдад. За да следва мечтата си, й се налага първо да отиде в Лондон, а после в Америка. Построява едни от най-забележителните сгради в света. Какво не е наред?


Slide 8

Защо сега? Децата, които тази година тръгват на училище, ще се пенсионират през 2070 г. Никой няма представа какъв ще бъде светът след десет години, камо ли през 2070 г.


Slide 9

Защо тук? Открий образованието 1. Влез 2. Търси 3. Запази


Slide 10

“В някои случаи да напуснеш училище е най-доброто, което може да се случи на големите умове.” с. 219


Slide 11

Образованието Три основни процеса: учебна програма педагогика оценяване Най-често реформистките движения са насочени към учебната програма и оценяването.


Slide 12

Образованието Истинските предизвикателства пред образованието ще се достигнат само когато на пламенните и креативни учители се даде възможност да работят истински и успеят да запалят въображението и да повишат мотивацията на учениците.


Slide 13

Радикално трансформирана учебна програма Трябва да се премахне съществуващата йерархия на предметите. 2. Трябва да подложим на съмнения цялата идея за предметите. 3. Учебната програма трябва да бъде персонализирана.


Slide 14

“Елементът” има и своето приложение в преподаването. Прекалено много реформи имат за цел да превърнат образованието в независимо от учителя. Най-успешните системи в света разчитат на обратния подход - те инвестират в учителите.” Кен Робинсън


×

HTML:

Ссылка: