'

Процес на ознаки

Понравилась презентация – покажи это...
Слайд 0

Процес на ознаки


Слайд 1

ОЗНАКИ Секоја ознака претставува основен чекор за успех и одржливост во бизнисот. Има шест Ознаки во овој интегриран и цикличен модел. Кога ќе ги поминеш сите шест, врати се на почетокот и употреби го она што си го открил како помош да градиш за иднината.


Слайд 2

Прв чекор. Кој сум јас? Моите вредности...... Како ги третирам другите? Како сакам да бидам третиран? Моите силни страни..... Што ме возбудува Моите слабости..... Што ми е одбивно Кои се другите важни луѓе во мојот живот?


Слайд 3

Втор чекор. Што сакам да правам? Опиши ја твојата идеја...... Што сакаш да правиш? Опиши го тоа детално Разјасни каква би била услугата Што ќе правиш секој ден? Кои ќе бидат придобивките од твојата услуга? Зошто сакаш да го правиш тоа? Објасни што те мотивира Како тоа ќе те направи среќен?


Слайд 4

Трет чекор. Кои се моите клиенти? Каков тип на луѓе се...... Каде живеат? Опиши што ќе правиш за нив Поврзување..... Како ќе дознаат клиентите за тебе? Како ќе го промовираш она што го правиш?


Слайд 5

Четврти чекор. Кој ќе ми помага? Трговец поединец?...... Каква помош ќе ти биде потребна да продолжиш со работата? Кои контакти ги имаш за помош? Заедничка работа..... Дали има некој со кого можеш да работиш и кој ќе внесе живот во идејата? Советници..... Кого го имаш во секојдневниот живот што ти нуди поддршка?


Слайд 6

Петти чекор. Што ме прави поразличен? Услугата...... Како она што ќе го правиш ќе биде поразлично од другите? Како клиентите ќе ја препознаат таа разлика? Дали можеш да понудиш нешто уникатно? Ти..... Како начинот на кој ја даваш услугата ќе те прави поразличен од другите? Како ќе го видат тоа твоите клиенти?


Слайд 7

Шести чекор. Како ќе ги давам услугите? Подготовка за почеток...... Колкави ќе бидат трошоците? Колку треба да заработуваш? Колкави ќе бидат даноците? Почнување..... Дали ги имаш потребните средства? Дали имаш систем за сметководство? Иднината..... Договори, плаќања...


Слайд 8

Добивање повеќе поддршка Корисни организации: Reading Credit Union Local accountancy firms (TBC) Local legal firms (TBC) Your church family Ресурси на интернет: Transformational Business Network


Слайд 9

Процес на ознаки


×

HTML:

Ссылка: