'

toyota way background

If you like this presentation – show it...

Slide 0


Slide 1

Знаете ли какво пише тук? И ние не знаем, но се надяваме да е нещо хубаво. За да сподели със света своя успех Toyota преведе на английски, а ние на български, мениджърската си философия.


Slide 2

На японски език това ознавача ХАРМОНИЯ. Хармонията, която се съдържа във философията на японския мениджмънт, която всички компании по света искат да усвоят. А вие? Знаете ли какво означава това?


Slide 3

Какво ви говори тази снимка? Във философията на Toyota хейджунка е 4-тия мениджърски принцип и означава изравнете работното натоварване. Действайте като костенурката, не като заека.


Slide 4

Знаете ли какво означава това? Във философията на Toyota джидока е основата на 5-тия мениджърски принцип и означава изградете култура на спиране и решаване на проблемите, за да се постигне необходимото качество отведнъж.


Slide 5

Знаете ли какво означава това? Във философията на Toyota гемба е част от 12-тия мениджърски принцип и означава действителното място. Ако искате да разберете какво става, трябва да отидете до гемба.


Slide 6

Знаете ли какво означава това? Във философията на Toyota генчи генбуцу е 12-тия мениджърски принцип и означава идете и вижте сами, за да разберете изцяло ситуацията.


Slide 7

Знаете ли какво означава това? Във философията на Toyota хенсей е част от 14-тия мениджърски принцип и означава превърнете се в самообучаваща се организация чрез безжалостна критика.


Slide 8

Във философията на Toyota кайзен е част от 14-тия мениджърски принцип и означава непрестанно усъвършенстване. Знаете ли какво означава това?


Slide 9

Във философията на Toyota сенсей се използва с уважение за учител, майстор по предмета си. Трябва ви сенсей, който да ви помага, когато опитвате нещо ново. Знаете ли какво означава това?


Slide 10

Вашият сенсей може да бъде книгата на Джефри Лайкър “Пътят на TOYOTA”. Не се бавате, а я потърсете в книжарницата до вас или я поръчайте онлайн. Нали знаете какво е това, вече?


Slide 11

На японски език това означава щастие. Пожелаваме ви:


×

HTML:

Ссылка: